Gefeliciteerd! Als je een burn-out hebt gehad, heeft het leven jou een cadeau gegeven.
Ik geloof dat alles gebeurt met een reden.
Wat is de les die jij mocht leren?
Waarom kwam specifiek jij in een burn-out terecht?
Heb je jouw ‘cadeau’ ook volledig uitgepakt en kunnen ‘ontvangen’?
Wie niet luisteren wil, moet voelen
Een burn-out is in mijn ogen een les, een harde les vanuit je lichaam, die op de rem trapt en jouw leven op alle vlakken lam legt. Tijd voor rust, stilstand en om het nu eindelijk echt eens anders te gaan doen.
Hoe vaak heb je een signaal ontvangen en weer weggedrukt? Dit is niet de eerste keer dat je lichaam signalen afgeeft of ‘stop’ zegt, toch? Je hebt niet geluisterd. Waarom kon je de signalen niet horen? Wat was er belangrijker dan jijzelf? Jouw werk, jouw familie, vrienden, jouw ego of eigenlijk alles wel?
Conclusie; Je stond niet in contact met je lijf en kon dus (nog) niet goed genoeg voelen. Leer beter voelen, signaleren bij jezelf, zodat je deze les niet nog een keer hoeft mee te maken.
Doel van het leven is leven
Leef jij voor jezelf of leef jij voor die ander?
Zoals Els van Steijn zo treffend beschrijft in haar boek “De Fontein, Vind je plek”;
“Ooit heb ik vooral geleefd volgens het uitgangspunt: als ik maar hard werk, niet klaag, kwaliteit lever, lief, aardig, slank, slim ben en niet zeur (want er zijn mensen die het veel zwaarder hebben dan ik), ziet de wereld en mijn omgeving wel hoe eerlijk en rechtvaardig het is om ook aan mij te denken en mij kansen te geven. Dan zal de ander me zien staan, krijg ik mijn promotie en realiseren ze zich hoe stom ze zijn geweest om mij buiten te sluiten en over te slaan”.
Heb je ook last van dit ‘brave meisjes/ jongetjes syndroom’?
We voegen ons graag naar wat er van ons gevraagd word, dit is mens-eigen, ook wanneer dit minder gezond voor ons is. We voelen ons goed als we kunnen voldoen aan de kaders van de groep. De uitdaging hierbij is echter om ons ‘zelf’ niet te verliezen. Wat heb ik nodig? Wat werkt voor mij? Wat werkt niet voor mij? Durf jij andere keuzes te maken dan anderen? Tegen de stroom in te zwemmen, omdat dit voor jou passender en dus gezonder is?
Een burn-out is de open deur naar transformatie.
Letterlijk en figuurlijk ga je stilstaan bij jezelf, bij wie je wilt zijn om vervolgens een nieuwe keuze te maken hoe je jouw leven anders wilt inrichten.
Zelfkennis
Zelfkennis is het cadeau van een burn-out, mits je het ook uit durft te pakken 😉
Jezelf zien voor wie je werkelijk bent ‘the good and the bad’ dit is niet altijd makkelijk, maar we zijn het allebei; licht en donker, kwaliteit en valkuil, goed en slecht. Door te accepteren dat je je fouten mag hebben, niet altijd het braafste meisje van de klas hoeft te zijn en tijd en ruimte neemt voor ‘Me, myself and I’ kun je de lat mogelijk wat lager leggen voor jezelf.
Leer jezelf beter kennen. Leer hoe jouw energie werkt. Niet iedereen is gemaakt om 40-60 uur per week te werken, sommigen gaan, net als mij, veel beter op werkdagen van 10-15u.
Iedereen is anders en iedereen is uniek op zijn eigen manier.
In mijn coachtrajecten duik ik met mijn klanten in hun Human Design; in wie ze werkelijk zijn en hoe ze bedoelt zijn te leven. Ze maken kennis met hun werkelijke zelf, hun ‘uniqueness’. Waar ze energie van krijgen en waarvan niet, wat hun waarde is en hoe ze weer kunnen landen en terugkomen bij zichzelf.
Het doel van het leven is namelijk; LEVEN!!!
Leef jouw authentieke zelf en ervaar meer flow, rust en dankbaarheid.
Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat Human Design mijn leven veranderd heeft.
Het heeft me de bevestiging gegeven die ik nodig had, dat ik op de goede weg zit en het heeft me vooral ook geleerd hoe ik op dat pad blijf.
Natuurlijk belandt je ook af en toe weer in een mindere periode, maar dat hoort nou eenmaal bij het leven. Dit is voor mij het signaal dat ik weer terug mag naar mijn eigen fabrieksinstellingen; mijn blauwdruk ofwel mijn Human Design.
“Als er één ding is dat Human Design ons leert, dan is het wel dat we de macht die we toekennen aan onze mind weer terug mogen geven aan de wijsheid van ons lichaam.” (Sarah Leers)